Dyra hundraser

Rep_z_Pohraniční_strážeHar du ett stort hundintresse och är intresserad av att veta vilken hundras som är den dyraste i hela världen? Det har gjorts flera undersökningar och en av de senaste visar att bland annat raserna Saluki, Löwchen, Akita och Rottweiler ligger i toppen. Hur mycket kostar då en hund av dessa raser och vilken är den absolut dyraste? Först och främst finns det en skillnad på dyraste hundraserna i Sverige och i resten av världen. En hund som inte kostar särskilt mycket i utlandet kanske är exklusiv i vårt land och kostar därefter.

Nummer tio till sex på listan

När man tittar igenom listan över de dyraste hundraser finner man hundraser från världens alla hörn. Nummer tio på listan är Saluki-hunden, även känd som Slougui. Denna ras är en av de första hundarna som blev tama och har en lång historia tillsammans med människor. Saluki är både intelligent, lättlärd och kostar cirka närmare 20 000 kr. Nummer nio på listan heter Lowchen och var i början av 70-talet nästan utrotad. Det fanns endast 65 stycken kvar i hela världen och hunden blev väldigt exklusiv. Numera finns det fler och du får betala cirka 25 000 för att få Lowchen som din vän. Sliter du med att få ihop pengarna? Med tur kan du få råd att köpa den japanska hundrasen Akita, en stark och lojal hund som håller främlingar borta. Du får betala uppemot 35 000 kr för att få hem en Akita.

Topplistan över de dyraste hundarna

När man tittar närmare på vår lista över de dyraste hundraserna hittar man bland annat den tyska Rottweilern. Den mörka hunden har varit väldigt populär under de senaste decennierna och du får lägga ut uppemot 50 000 kr om du vill ha en hemma. På nummer tre på listan hittar vi Maltas nationalhund, den vackra Faraohunden. Den används bland annat i harjakt men det är inte något du kan ägna dig åt i Sverige. För cirka 55 000 kan den bli din. Lägg till 5000 kr och du kan istället bekanta dig närmare med en tibetanska mastiff. Denna lurviga och vänliga hundras har använts av nomadfolk för att skydda sina får mot rovdjur men numera används den stora hundrasen mest av familjer. En tibetansk mastiff kan mäta hela 83 cm och väga cirka 70 kilo. Vinnaren av världens dyraste hundras är den tjeckiska varghunden. Denna vackra ras har en naturlig instinkt för jakt och kräver mycket träning. Tyvärr är den förbjuden i Sverige och kostar runt 80 000 kr.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hundligan – Allt om hundraser!