Adoptera en hund

Det finns få saker som gör en gladare än ett lyckligt slut på en annars olycklig historia. Det finns tusentals hemlösa hundar som väntar på att någon vill ha dem, och fler och fler bestämmer sig för att adoptera en hund istället för att köpa en valp från en uppfödare. Hur ska man då gå tillväga om man vill adoptera en hund? Vad ska man tänka på? Läs vidare så ger vi dig lite tips om vad du kan fundera på före du bestämmer dig för att adoptera en hund.

Kan jag adoptera en hund?

Om du inte har en hund sedan tidigare är det viktigt att du funderar på om du har tillräckligt med tålamod och tid för en adopterad hund. Vissa adopterade hundar har haft det svårt i sina liv och behöver stöd för att lära sig att leva ett lyckligt liv. Det finns förstås också hundar som har blivit hemlösa av andra anledningar, så om du känner att du inte hinner med en svårare hund kan du fundera på att hjälpa en av dem. Du har kanske läst om då långlöparen fick sällskap och nu vill han adoptera hunden som sprang med i flera mil. Det är ett exempel på en historia med ett lyckligt slut.

Varifrån ska jag adoptera?

Då du har funderat färdigt och bestämt dig för att adoptera en hund är det förstås dags att börja leta efter den rätta hunden. Det är viktigt att adoptera från en kennel som har ett bra rykte. Tyvärr är det inte bara valpfabriker som försöker tjäna pengar på hundar. Se till att personalen på kenneln du adopterar från är redo att ha en bra dialog med dig under hela processen och att de svarar på alla frågor du ställer. Annat som är viktigt är att se till att din hund har alla vaccinationer den behöver för att må bra, och att transporten är säker. Kom också ihåg att ta din hund till veterinären på hälsogranskning efter adoptionen.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hundligan – Allt om hundraser!